Införrapport: Sheffield United

Det är dags för omgång 23 av 38 i Premier League när Sheffield United reser sina dryga 23 mil till London och Emirates Stadium under Lördagen.

Sedan Mikel Arteta tog över jobbet som huvudtränare så har Arsenal bara förlorat en av sina fem spelade matcher. Den förlusten kom mot Chelsea där Arsenal definitivt förtjänade poäng. Dessförinnan så hade Arsenal bara tagit en seger på sina tretton senaste matcher. Och det är väldigt många saker som har blivit bättre på så kort tid under Arteta. En tydlighet, det kollektiva försvarsspelet, inställningen, kontinuiteten och en tro på sig själva för att nämna några. Vi måste vara realistiska, ha tålamod och acceptera att detta kommer ta tid och det är orimligt att kräva eller förvänta sig en bättre start än vad vi har fått med tanke på hur extremt långt ner i skiten vi var och hur extremt illa det såg ut innan Arteta tog över. Rom byggdes inte på en dag.

Nykomlingen Sheffield United har gått som tåget i Premier League under säsongen. Sheffield United har bara förlorat tre av sina SEXTON senaste matcher och ligger i skrivande stund på en sjätteplats i tabellen. Då ska även tilläggas att två av dessa tre förluster kom mot Liverpool och Manchester City. Det är inte bara spelare och fans som har anslutit sig bakom sin manager Chris Wilder. Den fina säsongen har precis resulterat i ett nytt kontrakt för huvudtränaren som sträcker sig till sommaren 2024. Man kan tycka vad man vill om Chris Wilders primitiva spelidé som handlar om riskminimering. Men han är definitionen av en supertydlig spelidé som samtliga spelare alltid utför till 100%. The Blades spelar alltid en långboll nerifrån, gör inga misstag i defensiven, jobbar stenhårt för varandra i nittio minuter, tar alltid kampen och väntar på motståndarnas misstag. Och det är bland det jobbigaste att bryta ner. Det är bara Liverpool som har släppt in färre mål än Sheffield United i hela ligan. Varken Arsenal, Chelsea, Manchester United eller Tottenham har lyckats besegra Sheffield United i ligaspelet under säsongen.

Arsenal har några nya avbräck inför matchen där både Sead Kolasinac och Lucas Torreira är högst osäkra för spel och kommer att testas sent. Torreira som utgick med känningar redan i halvtid senast mot Crystal Palace har varit dominant den senaste månaden och det skulle vara ett rejält avbräck om inte han kommer till spel mot Sheffield United och mot Chelsea nästa tisdag. Kolasinac har problem med sitt vänstra lår och hade även han varit ett avbräck med tanke på att Kieran Tierney redan finns på skadelistan sedan tidigare och blir borta ett par månader till. Saka i all ära men det är ingen vänsterback och han har dessutom en oerhört svag inläggsfot. Pierre-Emerick Aubameyang inleder sin första av tre matcher avstängning här efter sitt röda kort senast. Och med tanke på att vår skyttekung har gjort hälften av Arsenals ligamål denna säsongen och att Lacazette har ett självförtroende helt under isen när det kommer till just avslutslägen så är känslan att vi får sätta vårt hopp till Martinelli och Pepe när det gäller målskyttet här. Eller så kanske det är dags att det lossnar för Lacazette målmässigt nu som har gett oss mycket annat i spelet som sin arbetsinsats bland annat. Sheffield United har varken några skadebekymmer eller avstängningar att oroa sig över och kan ställa upp med samma lag som i segermatchen mot West Ham senast om Chris Wilder så önskar.

Detta blir ett rejält test för Arsenal som kommer att få ha mycket boll. Det gäller för samtliga Arsenal spelare att vara 100% fokuserade och ta kampen för Sheffield United kommer inte att bjuda på någonting. Vi får bara hoppas att någon annan spelare kliver fram och fyller Aubameyangs roll när det kommer till målskyttet och skjuter hem tre viktiga poäng. 1,2-0 till Arsenal med Lacazette som målskytt låter bra och det tar jag alla dagar i veckan.

COME ON YOU GUNNERS!

Troliga startelvor:

Leno
Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolasinac/Saka
Torreira/Guendouzi , Xhaka
Pepe, Özil, Martinelli
Lacazette

Henderson
Basham, Egan, O’Connell
Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens
McGoldrick, McBurnie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *