Matchrapport: Arsenal-Burnley

Arsenal vann igen och inledde ligasäsongen med två raka segrar för första gången sedan 2009/2010. Dessutom fick både David Luiz och Dani Ceballos chansen från start och tog den.

Lagen hade varsin del av första halvlek. Arsenal inledde som väntat bäst med ett stort bollinnehav och kunde sätta tryck efter knappa kvarten där Lacazette hade en farlig nick som Pope i Burnleymålet räddade. På den efterföljande hörnan skulle han dock slå till igen. Matchens spelare Ceballos slog hörnan som Lacazette plockade ner på första ytan, vred och vände i straffområdet och efter att ha blivit nerdragen så kunde han liggandes trycka dit bollen mellan benen på Pope. 1-0 till Arsenal och riktigt starkt av Lacazette! Burnley hade inget spel längst marken över huvud taget första kvarten utan slog bara långt och flyttade upp laget varenda frispark eller hörna. Efter Arsenals ledningsmål började gästerna ta för sig mer och även ha mer boll och kunde skapa oreda via en hörna där det blev kaos i straffområdet innan Guendouzi kunde rensa på mållinjen. Den defensiva balansen i Arsenal kändes inte trygg alls och positionsspelet lämnade mer att önska vilket gjorde att Burnley kunde skapa mer och mer oreda i Arsenals straffområde utan att skapa de riktigt farliga målchanserna. Detta gav i sin tur Arsenal några fina kontringsmöjligheter strax innan halvtidsvilan där Ceballos spelade fram Guendouzi som tvingade fram Pope till en fin fotparad med sitt avslut. Precis innan halvtidsvilan slog Burnley till med en kontring där McNeils inspel touchade Sokratis och friställde Barnes som enkelt kunde stöta in bollen i ett mer eller mindre öppet mål. Och kvitteringen var inte helt oförtjänt. På stopptiden av första halvlek hittade Monreal snett inåt bakåt i straffområdet där Nelson dunkade in 2-1 för Arsenal. Linjedomarens flagga åkte dock upp i luften och efter VAR-granskning dömdes målet helt korrekt bort efter att Monreal befann sig i offsideposition. 

Till starten av andra halvlek så bytte Emery ut Reiss Nelson (som inte hade någon bra halvlek) mot Pepe och det gav effekt direkt. Arsenal växlade upp tempot rejält och nu var det Arsenal för hela slanten även om det inte skapades några jätte farligheter inledningsvis av hemmalaget. Efter dryga kvarten friställdes Aubameyang genom en briljant framspelning av Pepe men avslutet rakt på målvakten. Strax därefter fick Pope sträcka ut sig rejält när Ceballos tog ett avslut utanför straffområdet. Tillslut kunde inte bortakeepern hålla tätt längre när Ceballos starkt vann tillbaka bollen och hittade Aubameyang som drev bollen framåt innan han vek in i banan och elegant tryckte dit bollen bakom en chanslös Pope. 2-1 till Arsenal! Efter målet drog Arsenal ner på tempot lite och kunde spela av många minuter med bollen genom laget men skapade även chanser för att döda matchen helt. Över nittio minuter så vinner Arsenal rättvist efter en bra andra halvlek. Den defensiva balansen är fortsatt ett problem i Arsenal och även om det räckte till två viktiga segrar inledningsvis mot Newcastle och Burnley så kommer det inte räcka över tid och mot bättre motstånd. Den måste vara bättre redan nästa lördag för då kommer vi få bekänna färg när vi gästar Liverpool. Sen måste vi lyfta fram matchens gigant Dani Ceballos! Vilken match. Vilken spelare. Han har en extremt hög arbetsförmåga. Som han löpte idag och var överallt på planen. Han har ett riktigt bra spelsinne, är extremt trygg med bollen och hans teknik & tvåfotare har redan gjort honom till en publikfavorit på Emirates. Pepe visade även han under sin halvlek att det finns väldigt mycket talang, teknik och snabbhet att hämta av honom och över tid så kan han bli hur bra som helst i Arsenal. Därför måste vi supportrar ha tålamod med honom och räkna med att han kan se lite vilsen ut inledningsvis.

Det är starkt att ta sex av sex möjliga ligapoäng utan att ha gjort någon riktigt bra insats och det är precis det vi ska ta med oss. Arsenal kommer att komma igång under säsongen och när vi gör topprestationer så är vi väldigt svårstoppade. 

Matchens spelare i Arsenal

Dani Ceballos

Det har aldrig varit lättare att välja matchens spelare än idag. Vilken hemmadebut vi fick se. Inte bara fick vi se en enorm arbetsinsats, teknik, spelförståelse, tvåfotare och avslut. Han toppade det med två avgörande assist.

Dani Ceballos
5/5

Laguppställning

Leno
Maitland-Niles, Luiz, Sokratis, Monreal
Guendouzi, Ceballos
Aubameyang, Willock, Nelson
Lacazette

Byten:
Nelson > Pepe '45
Lacazette > Kolasinac '71
Ceballos > Torreira '83

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *