Matchrapport: Arsenal-Sheffield Utd

En ny tränare kan direkt ha en inverkan och få laget att springa mer, justera vissa delar av det taktiska och låta alla spelare börja om från noll men en ny tränare kan inte korrigera en hel mentalitet från noll till hundra inom loppet av en månad. Det är omöjligt och det kommer att ta längre tid än resterande delen av säsongen också. Därför är det inte konstigt att prestationerna kan variera från match till match och från perioder till perioder under matcherna. Den röda tråden under Artetas sex matcher vid rodret har varit att det kollektiva försvarsspelet har förbättras och varit stabilt genomgående med undantag för första halvlek mot Leeds. Och defensivt så gjorde Arsenal en stabil insats på nytt mot Sheffield United som knappt skapade några heta målchanser över huvud taget. På förhand så visste vi att Sheffield United skulle bli svåra att bryta ner för det är ju ingen tillfällighet att Chris Wilder har tagit the Blades från League One till toppen av Premier League på 3,5 år med näst minst insläppta mål i hela ligan inför denna omgången. Sheffield United har nu spelat över 150 raka matcher med sitt tydliga spelsystem och spelidé så den är ju väl inpräntad i varje spelares huvud som alltid utför den till 100%.

Matchens första avslut på mål kom efter tre minuter när Xhaka fick driva fram trettio meter med bollen och chippade in bollen till Özil som klackade vidare bollen till Pepe som drog till direkt med sin vänster men avslutet rätt på Henderson i gästernas mål. Knappa minuten senare så kom matchens första gula kort när bortalagets lagkapten, Norwood kom sent in och kapade Lacazette fult på mittplan. I den åttonde minuten så slarvade Maitland-Niles med sitt uppspel och slog bollen rätt på gästernas ytterback som kunde driva fram med bollen och hitta in till en fristående Mousset i straffområdet med sitt inlägg men nicken långt utanför. Efter tretton minuter skulle Arsenal skapa en riktigt bra målchans när Lacazette hittade Pepe i djupled som spelade in bollen till en framstötande Martinelli som avslutade på volley men avslutet långt utanför. Det borde Martinelli gjort bättre. Efter tjugo minuter visade Pepe upp sin tekniska förmåga när han snurrade bort två Sheffield United spelare och spelade fram Martinelli i djupled som hade tagit en löpning in i straffområdet men avslutet en bit utanför målvaktens vänstra stolpe. I den 45e minuten så skulle hemmalaget få utdelning. Özil hittade en mötande Lacazette som skarvade vidare bollen ut till Saka på vänsterkanten som slog in bollen som touchade på Baldocks fot, ändrade riktning och landade på fötterna på en helt fri Martinelli som kunde rulla in ledningsmålet i ett helt öppet mål. 1-0 till Arsenal!  Det var långt ifrån en sprudlande första halvlek från något av lagen utan det var en ganska temposvag och chansfattig halvlek. Arsenal kom ut till starten av andra halvlek med en ny energi och höjde tempot direkt. Hemmalaget hade mycket boll under halvleken men hade svårt att skapa heta målchanser. Ju längre halvleken gick desto mer började matchen öppna upp sig när gästerna fick äga boll och börja anfalla igen. Sju minuter innan matchuret slog över till 90:00 så skulle Arsenal på nytt tappa en ledning när Robinson tog sig runt på kanten och slog ett inlägg där Sharp nådde högst i duellen med Maitland-Niles och skarvade vidare bollen ut till John Fleck som på halvvolley dundrade in bollen via en touch på Maitland-Niles upp i krysset. Båda lagen gick för ett segermål sista tio men det skapades inga riktigt heta lägen värt att nämna.

Självförtroendet och kvalitén i avslutslägena finns tyvärr inte hos spelarna just nu. Aubameyang har gjort 48% av Arsenals alla ligamål och när inte han finns på planen så känns det väldigt tunt framåt när det kommer till att göra mål. Lacazette har nu gått mållös i dem åtta senaste ligamatcherna. Martinelli är underbar att kolla på med sin fart, energi, teknik men även målskytte. Men speltiden i Premier League har ju varit sparsam för 18-åringen under säsongen och han är fortfarande oslipad men där har vi helt klart en framtidsman men även kvalité just nu. Arsenal tappade på nytt en ledning i slutminuterna och kryssade för elfte gången i ligaspelet vilket är flest av alla lag. Nu väntar ett Londonderby mot Chelsea redan på tisdag så det är bara att ladda om batterierna och hoppas på en prestation som gör oss stolta då. Det är frustrerande att vara Arsenal-supporter men jag har fått tillbaka ett hopp igen och jag tror på denna processen på lång sikt. Come on you Gunners!

 

Matchens spelare i Arsenal

Martinelli

Vårt yrväder. Hotar hela tiden med sin fart, teknik och är inte rädd för att försöka utmana sin motståndare. Toppade sin fina insats med ett nytt mål. Trots sin unga ålder så känns han mogen, smart och löper rätt.

Gabriel Martinelli
5/5

Laguppställning

Leno
Maitland-Niles, Mustafi, Luiz, Saka
Torreira, Xhaka
Pepe, Özil, Martinelli
Lacazette

Byten:
Lacazette > Nketiah '74

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *