Matchrapport: Arsenal-Wolves

Arsenal gav på nytt bort poäng när Wolverhampton gästade Emirates Stadium i den elfte omgången av Premier League.
 

Arsenal kom knappt över egen planhalva första tio minuterna när Wolverhampton satte fullt fart framåt. Jota testade med ett skott över. Doherty avlossade ett skott som täcktes av Tierney. Moutinho drog iväg en frispark som Leno räddade och Jiménez avslutade på täckande David Luiz. Det var först efter elva minuter som Arsenal kunde etablera lite spel på offensiv planhalva. Efter sjutton minuter så smekte David Luiz fram en frispark från mittplan till en fri Aubameyang i straffområdet som avslutade rätt på Patricio i bortamålet. Och nu hade Arsenal ätit sig in mer i matchen spelmässigt. I den 19:e minuten så hittade Lacazette in till Torreira som hade smugit sig in i straffområdet men avslutet en bit utanför Patricios högra stolpe efter en touch på Coady. Minuten senare skulle Arsenal få utdelning för sin fina period när Torreira hämtade en rensning vid mittplan, spelade bollen ut till David Luiz på högerkanten som hade dröjt sig kvar efter en hörna som i sin tur spelade in bollen till Lacazette i straffområdet som tog emot bollen och hittade in till Aubameyang som bara satte dit sin bredsida och avslutet otagbart för Patricio. 1-0 till Arsenal! Fem minuter senare fick Arsenal en dubbelchans. Chambers slog in bollen i straffområdet där det bara fanns Wolverhampton-spelare men en misslyckad rensning rätt på sin egen försvarare gjorde att Torreira fick en bra möjlighet men avslutet rätt på Patricio. Returen hittade ut till Aubameyang som avslutade högt över. Ett par minuter senare ett avslut precis utanför straffområdet från Neves men skottet en meter över ribban. Efter 32 minuter hittade Ceballos in till Lacazette som avslutade på ett med sin vänsterfot och tvingade Patricio att sträcka ut sina 190 centimeter även om skottet saknade den riktiga farten.  I den 42:a minuten tvingades Leno till en reflexräddning när Doherty avslutade i straffområdet. Minuten senare skapade gästerna en dubbelchans men först stod Guendouzi i vägen på Jotas avslut och på returen avfyrade Moutinho ett skott rätt på en täckande Sokratis. Arsenals första tio minuter var direkt svaga men sista halvtimmen av halvleken så var Gunners det bättre laget spelmässigt även om det inte kändes tryggt bakåt (vilket det aldrig gör) så tyckte jag verkligen inte att Arsenal behövde skämmas för sin ledning i paus.

Wolverhampton inledde piggast i andra halvlek också. Det hann inte ens gå fyra minuter av andra halvlek innan Leno tvingades till en ny räddning när Neves drog till utanför straffområdet. På den efterföljande hörnan så nådde Jiménez högst med sin panna men rätt ner till Leno som plockade upp. Åtta minuter in i andra halvlek så ställde Arsenal om snabbt i en kontring där Özil spelade in bollen till Lacazette i straffområdet men avslutet högt över. Wolverhampton fortsatte att trycka på utan att skapa de heta chanserna. Kvarten in så bytte Emery ut Lacazette mot Martinelli. Efter bytet så jämnade spelet ut sig och det var en ganska chansfattig period. Därför kan man ju undra varför Emery då bytte ut Torreira och satte in Saka i den 73:e minuten när Arsenal hade en ganska kontrollerande matchbild. Bara tre minuter senare skulle kvitteringen komma och återigen genom individuella misstag. Ceballos stod och sov på ett inkast och tappade helt markeringen på Moutinho som sprang in i en tom yta i straffområdet dit inkastet kom och lyfte in bollen på måfå där Jiménez ensam mot Chambers och Sokratis var starkast och kunde nicka in 1-1. Arsenal försökte trycka på sista kvarten men kom aldrig riktigt nära. I den 90:e minuten körde Jota en soloräd genom tre Arsenal-försvarare in i straffområdet och var så när att få träff på bollen men Leno stod i vägen. Matchen slutade oavgjort och Arsenal tappade på nytt två poäng på hemmaplan.

Insatsen idag var inte jätte dålig men inte speciellt bra heller. Alla pratar om avsluten som var 10-25 men den ska man ta med en liten nypa salt iallafall. Arsenal var lika bra spelmässigt och skapade lika många farliga målchanser som Wolves. Däremot så är det naturligtvis under all kritik att släppa till 25 avslut mot mål hemma på Emirates och det är tack vare massa blockerade skott samt någon bra räddning av Leno som gjorde att vi fick med oss en poäng här. Det är inte tillräckligt bra framåt och det kan inte få vara så här enkelt att komma till avslutslägen mot oss. Så länge ingen förändring sker nu så kommer vi inte vi ha något med topp-4 att göra. Missar vi topp-4 detta året igen så är ett troligt antagande att göra att Lacazette och Aubameyang lämnar efter säsongen så det står mer på spel än bara själva Champions League-platsen i sig och allt som det innebär. Leicester oavsett utgången i deras match under söndagen så längtar dem till nästa omgång mot Arsenal och känner ingen som helst rädsla eller oro utan det är en dröm att få möta oss nu. Och helst seriöst så som det har sett ut under säsongen så ska Leicester vara klara favoriter där. Och det säger ju en del om vart vi befinner oss idag. Not good enough!

Matchens spelare i Arsenal

Özil

Jag tycker att han förtjänar denna utmärkelsen idag. Kämpade, sprang och tillsammans med en del finess så styrde han spelet bra.

Mesut Özil
5/5

Laguppställning

Leno
Chambers, Sokratis, Luiz, Tierney
Torreira, Guendouzi, Ceballos
Özil
Lacazette, Aubameyang

Byten:
Lacazette > Martinelli '60
Torreira > Saka '73
Tierney > Kolasinac '88

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *