Matchrapport: Newcastle-Arsenal

Nu var ligapremiären äntligen här igen för vår del när vi gästade Newcastle och St James’ Park under söndagseftermiddagen. Jag gick in med en känsla av att detta kändes mer intressant än på många år med tanke på det fina transferfönstret och jag satt spänd inför premiären men framförallt för att iallafall få se en eller två av nyförvärven direkt i startelvan. Det var jag helt övertygad om att jag skulle få göra. Sen passerade klockan 14.00 och jag fick se vår startelva som istället resulterade i oro och ångest och som innehöll noll av nyförvärven. Samtidigt är det Emery som är bossen och vill han successivt matcha in nyförvärven så är det ju upp till honom. Sen gör det ju alltid mig glad att få se några engelsmän i Arsenals startelva. 

Det blev en krampaktig, chansfattig och tempolös premiär med mycket närkamper och felpass. Arsenal inledde första halvlek med mycket boll men hade svårt att få något ordnat spel i sista tredjedelen eller skapa målchanser. Istället är det Newcastle som skapar ett par målchanser via Shelvey med ett skott i stolpen och Joelinton med ett avslut centralt i boxen som Leno räddar. Efter halvtimmen spelad skapar Arsenal sitt bästa läge och sitt första skott på mål efter en vass omställning där Mkhitaryan friställer Aubameyang snett ute till vänster där Dubravka gör en bra räddning. Det var för övrigt Mkhitaryans enda passning under hans 84 minuter som gick till rätt adress. 

Inledningen av andra halvlek fortsätter lika händelselös som första där det helt enkelt saknades tempo, finess och hög kvalité. Arsenal kan via en hörna sätta lite tryck där Xhaka skarvar vidare bollen på första ytan men där det inte fanns någon Arsenalspelare i mitten som hade haft öppet mål. Efter knappa kvarten i andra halvlek så ringde det dock bakom Dubravka i hemmalaget. Maitland-Niles bryter en passning av precis inbytte Willems som gör att han kan sätta fart längst hela högerkanten innan han upptäcker en helt fristående Aubameyang i mitten som elegant tar ner bollen och avslutar kliniskt. 1-0 till Arsenal! Matchbilden förändras dock inte efter ledningsmålet utan det fortsätter som tidigare att vara chansfattigt men där Arsenal kan hålla bollen inom laget mer och spela av matchen ganska enkelt mot ett svagt Newcastle som inte har förmågan att hota Arsenal alls. 

Det är starkt av Arsenal att ta med sig tre poäng och en hållen nolla hem till London med den startelvan i en ligapremiär när alla i klubben vet hur svagt vårt bortafacit i Premier League har varit. Jag tycker vi inte skall lägga någon vikt i  insatsen eller det spelmässiga alls här utan istället bara konstatera att det var en förbaskat viktig och go seger i premiären. Nu väntar Burnley på Emirates på lördag där vi ska ta tre nya poäng och förhoppningsvis med några av nyförvärven i startelvan.

Come on you Gunners!

Matchens spelare i Arsenal

maitland-niles

Idag var det inget snack vem detta priset går till. En nästintill felfri insats både defensivt och offensivt. Brytningar, assist och även smart taktiskt vilket jag har saknat av honom tidigare. 

Ainsley Maitland-Niles
5/5

Laguppställning

Leno
Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Monreal
Guendouzi, Xhaka
Mkhitaryan, Willock, Nelson
Aubameyang

Byten:
Willock > Ceballos '64
Nelson > Pepe '71
Mkhitaryan > Martinelli '84

One Reply to “Matchrapport: Newcastle-Arsenal”

  1. Pingback: buy viagra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *