Matchrapport: Sheffield United-Arsenal

Noll poäng i Sheffield efter en svag insats som har varit ett återkommande tema i ligaspelet under säsongen.
 
För den bittra sanningen är att Arsenal bara har gjort EN riktigt bra insats på NIO ligamatcher. Inte tre bra insatser. Inte ens två bra insatser utan en. Det räckte till en poäng mot Spurs där man gav bort två poäng. Det är tidigt på säsongen och om vi hade fått se en utveckling som går framåt och ett spel som blir bättre och bättre längs vägen som man ska kunna förvänta sig så hade man inte behövt lägga så stor vikt i resultatet här men nu är ju så inte fallet och det är det vi ska vara väldigt oroliga över inför fortsättningen. Det är ingenting i utvecklingen som har gått framåt eller som har blivit bättre från sista delen av förra säsongen. Jämför Leicesters insatser mot våra insatser i ligaspelet så är det som natt och dag.  Det skiljer bara två poäng mellan lagen men spelmässigt så skiljer det enormt mycket mer och det är ju det som är problemet. Det är så extremt mycket med dagens Arsenal som är medelmåttigt, tafatt och direkt svagt. Och medelmåttigt vinner definitivt inga titlar och inte ens fotbollsmatcher mot Sheffield United eller Watford.
 
Sheffield United var det klart bättre laget inledningsvis och satte hårt tryck direkt mot Arsenal som fick jobba defensivt där ett tungt Sheffield trots sitt tryck inte skapade de riktigt farliga målchanserna. Efter tjugo minuters spel så vann Pepe bollen precis utanför eget straffområde och efter en fin tvåfotare så satte han igång kontringen som skulle bli Arsenals bästa målchans i halvleken (och i matchen skulle det visa sig). På ett tillslag hela vägen hittade Pepe, Saka som hittade Xhaka som hittade Willock som frispelade Kolasinac på kanten som hittade in till en helt fristående Pepe i straffområdet som bara skulle trycka dit ledningsmålet från tre meter men som tajmade bollen helt fel och träffade den med hälen så bollen gick ut till inkast istället. Ett riktigt fint anfall som avslutades med ett riktigt dåligt avslut. Tio minuter senare så tog istället Sheffield United ledningen efter en av många hörnor där Jack O’Connell enkelt vann nickduellen mot Guendouzi och hittade in till en helt naken Mousset utan någon som helst markering från någon Arsenalspelare som kunde styra in bollen i ett tomt mål från en meter. Minuterna senare så såg det ut som om Bukayo Saka kunde föra oss tillbaka in i matchen på egen hand när han drev in i straffområdet och blev kapad av John Egan. När då Mike Dean blåste i sin visselpipa så var man ju säker på straff men då tilldelades istället Saka ett gult kort för filmning vilket var helt fel med tanke på att det fanns tydlig kontakt även om Saka förstärkte lite. Precis innan halvtidsvilan bröstade Xhaka ner bollen strax utanför straffområdet och drog till på volley och fick till en riktigt go & hård träff som tvingade Hendersson i hemmamålet till en bra räddning.
 
Ceballos ersatte Willock till starten av andra halvlek. Jag personligen kan inte förstå varför inte Ceballos startar varje match. Han är den i vår trupp som kan bryta mönster och även om han kan falla ur matcher emellanåt så är han en sån unik spelartyp att det är en gåta för mig att han inte är på planen mer när alternativen som spelar istället är vad det är. Sheffield United drog hem laget i andra halvlek vilket gjorde att Arsenal fick äga väldigt mycket boll men gjorde inget som helst kreativt framåt. Ceballos hade ett läge efter knappa kvarten i andra men avslutet blev en strumprullare som Henderson enkelt kunde rädda. Istället drog Fleck till ett kanonskott minuten senare som inte var långt ifrån att resultera i ett 2-0 mål. Arsenal fortsatte att ha bollen men skapade inget. Emery försökte vara offensiv när han tog ut Xhaka mot Lacazette men det förändrade inget och bytet kom försent. Lacazette fick med sig ett riktigt bra frisparksläge precis utanför straffområdet men Pepe avslutade med ett löst och ofarligt skott över muren som Henderson enkelt räddade. Pepe försökte minuten senare med ett långskott men det blev ändå aldrig riktigt nära.  I första halvlek så var Arsenal tillbakatryckta i perioder men skapade chanserna för att leda matchen eller förtjänade  iallafall inte att ligga under sett till målchanserna. I andra halvlek så hade Arsenal bollen hela tiden men skapade på tok för lite och helt seriöst så var dem inte förtjänta av ett mål i andra halvlek. Det spelar ingen roll hur mycket bollinnehav man har om man inte gör något konstruktivt med den. Sen gillar jag inte att använda mig av ordet otur. Det är inte otur någonstans att Arsenal förlorade här. Ja, Sokratis skulle haft en straff i början av matchen för den är ju övertydlig. Och Saka kunde fått med sig en straff. Men många borde lägga fokuset på det vi kan göra något åt. Att Mike Dean är en tomte det vet vi ju alla men det kan vi inte påverka. Han kommer att få fortsätta döma fotbollsmatcher. Och det tror tusan att man blir vansinnig. Men är det otur att Pepe missar målet från tre meter eller att Mousset kan få stå helt ensam i straffområdet på en hörna och peta in bollen i öppet mål? Nej såklart inte och det är därför vi förlorade denna matchen. Det enda som jag höll med Emery i intervjun efter matchen är att Sheffield United är väldigt jobbiga att möta när de får ett ledningsmål. Annars hörde jag bara bortförklaringar och att vi hade fler avslut och hörnor och var så förtjänta av poäng. Nej. Vi hade två riktigt bra lägen i första halvlek. That’s it. Jag är så trött på bortförklaringar. Det är helt enkelt för dåligt.
 
Jag ber om ursäkt om denna texten är allt för deprimerande men jag skriver ju alltid det JAG känner. Jag är riktigt uppgiven. Jag kommer precis som Arsenal att bryta ihop och komma igen. Come on you Gunners!

Matchens spelare i Arsenal

Jag tycker verkligen inte någon stack ut i Arsenal under kvällen och därför lämnas denna utnämningen tom.

Laguppställning

Leno
Chambers, Sokratis, Luiz, Kolasinac
Guendouzi, Xhaka, Willock
Pepe, Aubameyang, Saka

Byten:
Willock > Ceballos '45
Xhaka > Lacazette '69
Pepe > Martinelli '78

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *