Matchrapport: Watford-Arsenal

En väldigt svag Arsenalinsats räckte till en poäng mot tabelljumbon.
 
Watford inledde matchen bäst och pressade Arsenal högt vilket ledde fram till ett par farligheter där Leno bland annat tvingades till en riktigt bra räddning när Cleverly avlossade ett tungt skott precis utanför straffområdet. Arsenal fick ingen fart på sitt passningsspel och hade svårt att hitta några kreativa lösningar framåt de första tjugo minuterna så därför kom 1-0 målet minuten senare inte speciellt logiskt men väldigt psykologiskt. Ceballos bröt bollen på mittplan där Watford spelarna stannade upp för de väntade sig en frispark vilket ledde fram till att Kolasinac hade många fria meter att driva fram med bollen innan han hittade in till Aubameyang som hade löpt sig till en fria yta i straffområdet där han tog emot bollen, snurrade runt ett varv och klippte till direkt. Riktigt hög kvalité från Auba. 1-0 till Arsenal! Arsenal fick energi av sitt ledningsmål medans hemmalagets momentum och presspel avtog vilket jämnade ut det spelmässiga. Tio minuter senare skulle Arsenals högre individuella kvalité ge resultat igen efter ett klassanfall. Özil hittade en yta mellan ytterback & innerback och friställde Maitland-Niles med en genialisk passning som kunde spela in bollen till en fristående Aubameyang som kunde rulla in sitt andra mål för kvällen i öppet mål. Ett briljant mål direkt från skolboken. 2-0 i halvtid var kanske lite för stora siffror sett till matchbilden men Arsenal hade inget att skämmas för då deras höga kvalité på båda målen var skillnaden efter första fyrtiofem.
 

Behövde inte Arsenal skämmas för insatsen i halvtid så behöver dem definitivt skämmas för insatsen i andra halvlek som var bland det sämsta jag har skådat på länge. Det tog inte många minuter av andra halvlek innan det var dags igen för Arsenals mittlås att helt vansinnigt ge bort ett mål. Sokratis fick bollen av Leno i eget straffområdepå och slog bollen rakt på Deulofeu i straffområdet som kunde friställa Cleverly som enkelt kunde trycka dit reduceringen. Det målet gjorde samtliga spelare i Arsenal helt psykotiska resterande delen av matchen där Watford hur enkelt som helst kom på anfall efter anfall efter anfall och de gånger Arsenal var över på offensiv planhalva var extremt lätträknade. Watford hade enligt den officiella statistiken 31 avslut mot mål och även om långt ifrån alla de avsluten var farliga eller på mål så visar det ju hur extremt enkelt Watford fick komma till avslutslägen. Medans klockan hann slå över till minut ’71 innan Arsenal fick iväg sitt första avslut i andra halvlek. Watford vann fler tacklingar, slog fler passningar medans Arsenal bara slog långt och tog dåliga tekniska beslut mest hela tiden. Trots detta så skulle det dröja till de sista tio minuterna innan kvitteringen kom och det efter ett riktigt svagt individuellt ingripande av mittbackskollega nummer två. David Luiz orsakade en straff efter ett klumpigt ingripande i eget straffområde där Pereyra fick ner Leno i ena hörnet och la in bollen i det andra hörnet. 2-2. Efter kvitteringsmålet så går gästerna fullständigt på knäna sista tio där det är ett under att inte Watford får in ett segermål med tanke på de chanser som skapades. Deulofeu fick se sitt avslut gå millimeter utanför stolpen och Doucoure kommer drömma mardrömmar om Leno’s monsterräddning i slutminuten där den förstnämnde bara skulle lägga in bollen i ett nästan tomt mål.

Arsenal hade en 2-0 ledning i paus mot tabelljumbon. Fick med sig en poäng hem men var värda noll poäng.  Så skulle man kunna sammanfatta matchen. Fyra insläppta mål på de två senaste matcherna där samtliga av målen har kommit till efter bisarra individuella misstag/bjudningar. Och vi bara fortsätter att ge bort poäng efter poäng. Det skulle vara Watford som saknade självförtroende och en spelidé men istället blev det tvärtom. Ingen spelare får godkänt i andra halvlek förutom Leno. Maitland-Niles var extremt svag och nonchalant defensivt i denna matchen trots sin assist. Pepe var osynlig. Özil gjorde absolut ingenting mer än den briljanta framspelningen i första halvlek. Det är för många spelare som viker ner sig fullständigt samtidigt som jag tycker att vi fick ett rejält kvitto på hur mycket Lacazette saknades. Igår hade vi verkligen behövt en uppspelspunkt på någon som kan ta emot och hålla i bollen, suga till sig bollar och någon som vinner närkamper och nickdueller och det var ju påtagligt hur illa det var utan någon anfallare som klarade av att göra just det här. Arsenal har bara gjort en riktigt bra insats på fem ligaomgångar vilket gör mig lite orolig inför fortsättningen, speciellt när samtliga spelare förvandlades till rädda pojkar hela andra halvlek mot ligans sämsta lag hittills. Insatsen mot Tottenham i ligaomgången innan gav framtidstro och hopp men den är liksom bortblåst efter gårdagens insats. Ska man hitta något positivt så är det väl att det inte kan bli sämre utan bara bättre.

Matchens spelare i Arsenal

Leno

Tysken fick 31 skott mot sig och 10 på sig och stod för flera direkt poängavgörande räddningar. Det stod mellan Leno och Aubameyang här men i slutändan var det inget snack då Leno personligen räddade en poäng till Arsenal medans Aubameyang inte fick någonting uträttat i andra halvlek när matchbilden blev som den blev.

Bernd Leno
5/5

Laguppställning

Leno
Maitland-Niles, Luiz, Sokratis, Kolasinac
Guendouzi, Xhaka, Ceballos
Özil
Pepe, Aubameyang

Byten:
Ceballos > Willock '60
Guendouzi > Torreira '67
Özil > Nelson '71

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *